Accommodatie

Een overnachting in het skigebied Skijuwel is natuurlijk het makkelijkst tijdens een wintersport vakantie. Gelukkig zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten in het gebied.   Een goede accommodatie is dichtbij de piste en voorziet in een goed bed. Wij kennen de dorpen op ons duimpje en zochten de beste accommodaties voor je op.

In het Skigebied Skijuwel in Tirol zijn diverse mogelijkheden om te overnachten, van een eenvoudig gasthof tot luxe appartementen en van een simpele kamerverhuur tot  5 sterren hotels. In Inner Alpbach is zelf een speciaal hotel voor gezinnen.

Zimmervermietung

Diverse inwoners van de dorpen rondom het skigebied verdienen er wat bij door een kamer te verhuren, dit zijn vaak eenvoudig ingerichte kamers met een bed, een tafeltje en sanitaire voorzieningen. Bij sommige verhuurders kun je een ontbijtje bestellen of je gaat gewoon zelf op pad. De meeste kamer verhuurders bieden geen maaltijden aan.

Appartementen/vakantiewoningen

In de dorpen zijn diverse verhuurders van appartementen en vakantiewoningen te vinden.  Van klein tot groot. Grote groepen zijn dus van harte welkom in Skijuwel.  Bij de appartementen gaat het vaak om een verdieping van een groter woonhuis wat is voorzien van alle voorzieningen zoals een keuken, een badkamer en meerdere slaapkamers. Een appartement is al te huur voor 2 personen. De  vakantiewoningen zijn echt vrij staande woningen en dat huis is er dan tijdens jou vakantie alleen voor jou. De vakantiehuizen in het skigebied zijn vooral geschikt voor grotere groepen.

Gasthof

In het hele skigebied zijn diverse gasthofen te vinden. Dit is een typische vorm van accommodatie zoals je deze alleen in Oostenrijk en Duitsland ziet. eenvoudige kamers met alle gemakken en ’s ochtends is een ontbijtje inbegrepen bij de kamer. ’s avonds kun je in het zelfde gasthof genieten van een heerlijke maaltijd. De meeste gasthofen die ik heb bezocht hebben een kleine kaart met voornamelijk regionale gerechten.

Hotels

Hotels zijn er in het skigebied natuurlijk ook. van eenvoudige twee sterren hotels tot super-de-luxe 5 sterren hotels met allerlei voorzieningen zoals Sauna’s, zwembaden en luxe restaurants. Vooral in Alpbach hebben de hotels goede voorzieningen. Meer over de hotels kun je lezen op de hotelpagina.

Kinder hotels

Kinder hotel Skijuwel

In Inner Alpbach is een speciaal hotel gebouwd voor families, het hotel is kindvriendelijk en heeft een mega groot speelparadijs. Een groot zwembad met een lange waterglijbaan. Natuurlijk is er in het hotel ook een kinderdagverblijf aanwezig zodat ouders overdag lekker kunnen skiën of snowboarden. Het hotel beschikt over een eigen skischool en een luxe restaurant. Meer over hotel Galtenberg lees je hier.

Camping

Wintercamping skijuwel camping Toni

Rondom het skigebied zijn ook diverse campings gedurende de wintermaanden geopend. De campings zijn aangesloten op het netwerk van de skibussen naar de liften van het skigebied. Meer over de campings in het gebied kun je vinden op onze  overzichtspagina met campings.