Alpbach

Het dorp Alpbach telt ongeveer 2.500 inwoners, en ligt aan het einde van het Alpbachtal aan de voet van de Gratlspitz met zijn 1898 meter hoogte een indrukwekkende berg. Aan de andere kant van het dal ligt de imposante Galtenberg, deze behoort met zijn 2.424 meter tot de Kitzbühler Alpen.

Mooiste dorp van Oostenrijk

Alpbach in skigebied SkijuwelAlpbach is als één van de weinige dorpen in Oostenrijk waar Wintersporttoerisme de boventoon voert authentiek gebleven. Moderne bouwwerken of betonkolossen tref je in het dorp Alpbach dan ook absoluut niet aan. Niet voor niets voor Alpbach al jaar op jaar uitverkozen tot mooiste dorp van Oostenrijk. De bouwstijl is typisch Tirools, veel gebrand hout en gevels met veel houtsnijwerk. In de zomermaanden staat het dorp dankzij de prachtige bloemstukken dan ook altijd in de spotlights van menig tuin magazine.

Accommodatie in Alpbach

Gastvrijheid schrijf in Alpbach met hoofdletters. Iedere bezoeker wordt met open armen ontvangen, er is dan ook een grote keuze aan hotels, pensions en zimmer/appartement verhuur. Onder de grote hotels bevinden zich het Alpbacherhof, Rommantikhotel Böglerhof, en hotel Alphof. De kwaliteit van alle hotels is meer dan uitstekend te noemen, het serviceniveau ligt zeer hoog. Meer over de acommodaties lees je hier.

Je kunt in Alpbach ook appartementen huren, veelal bij de inwoners van het dorp zelf.

Apres ski in Alpbach

Apres ski AlpbachWie lange nachten wil feesten moet niet in Alpbach zijn, de aprés-ski mogelijkheden zijn zeer beperkt, bij de beide dalstations van de gondels (Wiedersbergerhorn en de Pöglbahn in Inneralpbach) is een apres-ski bar te vinden. In Alpbach zelf kan er regelmatig gefeest worden in de Postalm, wekelijks is er wel een avond met live muziek.

Restaurants in Alpbach

Op Culinair gebied kunt u zich verwennen in Alpbach. De keuze uit restaurants is groot en over het algemeen is de kwaliteit hoog en zijn de prijzen zeer aantrekkelijk. Een aanrader is een avondje naar de Roßmoos. Dit Gasthaus serveert typische gerechten uit de regionale keuken en ook hier zijn regelmatig avonden met live muziek. Iets heel bijzonders is het Jausenstation Zottahof. Spreek je iemand die al vaker in Alpbach is geweest dan zal hij of zij je uitgebreid vertellen over de bijzondere Löffelmilch (geheim recept van warme melk met een vleugje alcohol) en de lekkerste Kaiserschmarrn van Oostenrijk.