Inneralpbach

Inneralpbach

Aan het eind van het Alpbachtal ligt op 1050 meter hoogte het dorp Inneralpbach. Het dorp zelf bestaat eigenlijk alleen uit diverse hotels en pensions, de lift naar de Wiedersberhorn (skigebied Alpbach) en de nieuwe verbindingslift met de Wildschönau. Verder vindt je in het dorp een paar restaurants en de Umbrella sixt bar. voor het nodige aprés ski vertier.

Kindervriendelijk

Kinder hotel SkijuwelInneralpbach heeft voor de allerkleinste een speciale kinder piste, op speelse wijze krijgen de aller jongste wintersporters actief begeleiding en zijn ze binnen de kortste keren  in staat om met papa en mama mee te gaan skiën. De kinderpiste heeft een zogenaamd magic carpet, een rollenband zorgt voor een veilige vorm van transport.

Dit zorgt er gelijk voor dat één van de grotere hotels in Inneralpbach zich heeft gespecialiseerd in kinder vakanties, het hotel beschikt voornamelijk over familiekamers en biedt genoeg mogelijkheden voor ouders met kinderen zoals baby en kinder opvang (60 uur per week) een softplay speeltuin(binnen en verwarmd) en een heerlijk zwembad met genoeg mogelijkheden om na het wintersporten even lekker te ontspannen in de diverse sauna’s.

Kinderhotel Galtenberg heeft vier sterren en richt zich dus speciaal op gezinnen. Meer informatie Hotel Galtenberg.

Accommodatie

Zoals beschreven richt het dorp zich voornamelijk op familie vakanties, de hotels en pensions zijn over het algemeen goed uitgerust voor gezinnen met kinderen. Appartementen en hotels in Inneralpbach.

Aprés Ski

Onderaan het liftstation van de Pöglbahn, de lift naar de 1.900 meter hoge gmahkopf, bevindt zich de enige aprés ski bar van Inner alpbach. Elke dag weer een groot feest in de pub van Joe Salletl.  Hotel Galtenberg heeft onderaan de Galtenbergpiste nog een originele umbrella bar staan voor een heerlijke verfrissing na een actief dagje wintersporten.

Restaurants

De diverse hotels in Inneralpbach bieden hoofdzakelijk ‘all inclusive’  aan, waardoor eten en drinken bij de overnachting is inbegrepen. Toch zijn er nog enkele leuke restaurants in Inneralpbach met typische Oostenrijkse gerechten. De Zirmalm achter het Galtenberg is alom bekend en beroemd om de echte Tiroolse keuken in een typische Oostenrijkse atmosfeer.

Net boven het liftstation van Inneralpbach ligt een ander leuk restaurant, de Böglalm is een authentieke herberg waarbij je de lekkerste gebraden kippetjes kunt eten. Wel even van te voren reserveren.