Niederau

Het leukste dorp van Skijuwel voor families is Niederau, op ongeveer 828 meter hoogte ligt dit typisch Oostenrijkse dorp wat het middelpunt vormt van het skigebied in de Wildschönau.

Vanuit Niederau gaat ook de gondel naar de top van de Schatzberg waarmee sinds 2013 ook de verbinding met het naastgelegen skigebied van Alpbachtal tot stand is gekomen, samen vormen de beide skigebieden het Skijuwel van Tirol, dankzij de samenwerking is het mogelijk om met één liftpas gebruik te maken van alle voorzieningen in beide skigebieden. In 2019 is de gondel naar het skigebied volledig vernieuwd, niet alleen zijn de gondels een stuk sneller geworden ook zijn de gondels nu geschikt voor 8 personen en voorzien van een gelijkvloerse instap.

Veel voorzieningen voor kinderen

Niederau is een uitstekende bestemming voor families, dankzij de twee oefenpistes in het dorp kunnen de allerkleinste zich al snel uitleven bij één van de skischolen in het dorp.

Accommodaties in alle klasses

Een goede accommodatie vinden in Niederau is redelijk eenvoudig, voor iedere prijsklasse is er wel aanbod, Niederau richt zich voornamelijk op families en daar zijn veel accommodaties dan ook op ingesteld. De meeste hotels hebben dan ook familiekamers en beschikken over voorzieningen voor kinderen.  Hier kun je snel en makkelijk zoeken naar accommodaties in Niederau.

Ook is het aanbod aan appartementen in Niederau groot, van superluxe tot eenvoudig maar meestal voorzien van een eigen keuken. Zodat je zelf kunt koken of een ontbijtje kunt maken.

Voorzieningen in Niederau

Niederau heeft kent een diversiteit aan restaurants en bars, de aprés-ski schrijft men alleen nog niet met hoofdletters, op een bar onderaan de pistes na is het nachtleven in Niederau beperkt. Op culinair gebied wordt je in Niederau wel verwend, diverse goede restaurants met de typische Tiroller keuken met een knipoog naar de omgeving weten u culinair te verassen. Kookt u liever zelf dan biedt Niederau een goede supermarkt met normale prijzen, maar natuurlijk is uit eten wel zo gezellig en zijn de prijzen in Niederau nog normaal gebleven.