SkiJuwel familievriendelijk skigebied

Of je nu met peuters of pubers komt wintersporten in Skijuwel. Het maakt niet uit. Het Oostenrijkse skigebied in Tirol is namelijk perfect voor gezinnen.  Voor peuters en kleuters die voor het eerst kennismaken met wintersport zijn er diverse lesmogelijkheden. De skischool van Alpbach heeft op twee plekken speciale oefenweides en dagelijks zorgt de skiënde Pinguin Bobo voor het vermaak en brengt de kinderen op speelse wijze de technieken van het moderne skiën bij. Tijdens de skilessen kunnen de ouders zelf op pad. Alle skischolen zorgen voor een lunch en een stukje opvang tijdens de middagpauze.

Veel skiplezier voor kinderen

Skijuwel familie vriendelijk skigebied

Kids met meer ski ervaring kunnen zich uitleven op diverse pistes met leuke voorzieningen zoals een Speedcheck en op diverse plekken zijn fotozuilen geplaatst waarbij je een leuke foto krijgt gemaild.  De echte diehards zoeken natuurlijk de spanning op van de fun en snowparks.  In Alpbach en in Wildschonau op de Schatzberg zijn uitgebreide voorzieningen voor de snowboarder en skier aangelegd met kickers,  Jumps en een heuse halfpipe van 90 meter.  In Alpbach is speciale kidsrun aangelegd waarbij je tijdens het skiën en snowboarden bepaalde items moet aanraken. Erg leuk om te doen (stiekem ook voor volwassenen erg leuk)

Eerste plek voor gezinsvakanties in Duitse skipistencheck

Jaarlijks kent de Duitse website Scheehöhen.de een prijs toe aan het beste familie-vriendelijke skigebied van Europa. In het skiseizoen 2017/2018 kreeg skijuwel alle punten die het kon behalen en werd daarmee nummer 1. Logisch het skigebied is uniek in zijn soort en absoluut een paradijs voor gezinnen en families.

Familie vriendelijke accommodaties

familie hotels Alpbach

Families met jonge kinderen tot 14 jaar zijn het beste uit bij Hotel Galtenberg, dit kinderhotel is er zoals de naam doet vermoeden speciaal voor kinderen.  Het hotel ligt in Inneralpbach praktisch aan de piste en op loopafstand van de gondels naar de Wiedersberghorn (Alpbach)  en de Schatzberg (Wildschönau)  Het hotel heeft een eigen skischool en beschikt over een reusachtige indoorspeeltuin en een prachtig zwembad met spectaculaire glijbanen. Zodra de kinderen slapen kunnen papa en mama genieten van de heerlijke wellness.