Sneeuwzekerheid Skijuwel verhoogd

skijuwel-ochtendDankzij een investering van ruim 4,5 miljoen euro is de sneeuwzekerheid in het skigebied Skijuwel in Alpbach en Wildschönau weer verbeterd. Het skigebied investeerde in ruim 50 sneeuwkanonnen en een nieuw waterbasis met een capaciteit van ruim 100.000 kubieke meter water.  Deze investering zorgt er voor dat ruim 85% van de pistes aan de kant van de Schatzberg nu sneeuwzeker is gedurende het wintersportseizoen wat tot de paasdagen doorloopt.

Nieuwe lift

Niet alleen in sneeuwzekerheid is geïnvesteerd, ook in het comfort van de liften wordt verhoogd, aan de Alpbachzijde van Skijuwel is de 28 jaar oude Gmahbahn vervangen voor een hypermoderne 6 persoons-stoeltjeslift met verwarming en beschermkappen.  Dankzij de 20 wifi spots welke worden aangebracht op de pistes en in de dorpen is het mogelijk om straks overal de prachtige foto’s vanaf de pistes te delen met je vrienden.

Betaalbaar skigebied

Ondanks alle investeringen die zijn gedaan blijft het skigebied voor iedereen betaalbaar, in vergelijking met andere wintersport gebieden van de zelfde grote liggen de liftprijzen aanzienlijk lager.  een zesdaagse liftpas kost voor deze diamant onder de skigebieden slechts 211 euro voor een volwassenen en 106 euro voor kinderen geboren tussen 1999 en 2008.