Webcam Gmahkopfbahn werkt weer

11EF6099-AE98-430A-8A12-8C9B4511691FEchte liefhebbers van de wintersport kijken nu al reikhalzend uit naar de start van het seizoen, en hoe kan dat anders dan door alvast te dromen van de prachtige beelden die de ether worden in gestuurd door de webcams die je vrijwel in elk wintersport gebied kunt vinden.

Omdat de sneeuwcamera in Alpbach gemonteerd is op het dak van de Gmahbahn welke op dit moment vervangen wordt door een hypermoderne 6 persoons-stoeltjeslift was deze camera de afgelopen maanden uit de lucht. Gelukkig komt aan dit lange wachten een einde want vandaag werden we verrast met de nieuwe prachtige beelden.

Nieuwe camera met betere kwaliteit

De camera’s worden geplaatst door het Oostenrijkse bedrijf Feratel, en zij grepen de kans aan om de camera te vervangen voor een hypermoderne camera met een superieure beeldkwaliteit. Deze kwaliteit zie je onder andere aan de onderstaande haarscherpe beelden.

Niet alleen de beeldkwaliteit is beter maar ook de frequentie van de beelden is verhoogd en daarmee worden nu elk kwartier de beelden op de website ververst.

De “live” beelden zijn per direct te bekijken via deze link, en tevens kun je hier een overzicht krijgen van de omstandigheden in de afgelopen dagen. Nieuw is het 360 graden beeld wat dagelijks wordt ververst en een rondom blik geeft van het skigebied in Alpbach.